WALLESS konsultē “Eco Baltia” uzņēmumu grupu par SIA “Pilsētas Eko Serviss” iegādi

2023 02 01

Baltijā lielākās un straujāk augošās vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas AS “Eco Baltia” koncerna uzņēmums “Eco Baltia Vide” ar meitas sabiedrības AS “Latvijas zaļais punkts” palīdzību iegādājās ceļu un ielu uzturēšanas uzņēmuma SIA “Pilsētas eko serviss” kapitāla daļas. Darījuma veikšanai 2022. gada decembrī tika saņemta Konkurences padomes atļauja, un 2023. gada sākumā darījums tika pabeigts. Uzņēmuma iekļaušana “Eco Baltia” koncernā palīdz tam nostiprināt līderpozīcijas Baltijā vides apsaimniekošanas jomā.

WALLESS nodrošināja pilnīgu juridisko atbalstu visa darījuma gaitā, sniedzot konsultācijas par darījuma struktūras plānošanu un realizēšanu, sniedza atbalstu ziņojuma sagatavošanai Konkurences padomei, kā arī nodrošināja citu darījuma dokumentu sagatavošanu.

WALLESS komandu vadīja partnere, zvērināta advokāte Zane Eglīte-Fogele. Nodokļu konsultācijas sniedza nodokļu prakses vadītāja, sertificēta nodokļu konsultante Ingūna Ābele.

“INVL Baltic Sea Growth Fund” partneris un “Eco Baltia” padomes priekšsēdētājs, Vītauts Plunksnis: “Mūsu kā akcionāru mērķis ir attīstīt “Eco Baltia” par spēcīgu reģionālo līderi, ko raksturo ilgtspējīga uzņēmējdarbība un virzība uz aprites ekonomiku biznesā. Līdz ar šo darījumu “Eco Baltia” pakalpojumu portfelis turpinās pieaugt, radot papildu vērtību klientiem, darbiniekiem un investoriem, palielinot arī uzņēmuma nākotnes izaugsmes potenciālu.”

“Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs un “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas segmenta vadītājs Jānis Aizbalts: situācija ekonomikā, ražošanas izmaksu kāpums un energoresursu cenas ikvienam uzņēmumam rada papildu izaicinājumus. Vienlaikus uzņēmējdarbībā tas ir laiks, lai meklētu un ieviestu jaunus efektivitātes risinājumus, turpinātu attīstīties un nostiprinātu pozīcijas tirgū.

Pēdējo divu gadu laikā koncerns no vietējā uzņēmuma izaudzis līdz starptautiskā tirgus spēlētājam, kura kombinētie ieņēmumi 2022.gadā veidos aptuveni 240 miljonus eiro.

“Latvijas zaļais punkts” 2021. gadā strādāja ar 10,925 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,6% vairāk nekā 2020. gadā, bet uzņēmuma pelņa pieauga 3,8 reizes un bija 4,912 miljoni eiro. Savukārt “Pilsētas eko serviss” 2021. gadā strādāja ar 5,701 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš.

Atsauces: press release from Eco Baltia, article Dienas Bizness