Advokaadibüroo WALLESS kutsub õigusteaduse tudengeid praktikale!

2021 04 08

Millal praktika toimub?

Suvel 2021. Täpsem aeg ja praktika pikkus pannakse paika pärast praktikakonkursi toimumist kokkuleppel praktikandi ja juhendajaga. 

Kus praktika toimub?

Meie Tallinna büroos aadressil Liivalaia 45 või Tartu büroos aadressil Kaluri 2.

Kuidas kandideerida?

Motiveeritud sooviavaldus saada hiljemalt 30.04.2021 aadressile estonia@walless.com pealkirjaga „PRAKTIKA – sinu nimi“, millele lisa juurde õppetulemuste väljavõte (nii bakalaureuse- kui magistriastme osas) ning CV. Sooviavaldusest võiks muuhulgas selguda, miks Sind köidab just advokaaditöö, milline õigusvaldkond Sind enim huvitab ja miks. Lisa ka juurde, kas soovid praktikale tulla Tallinnasse või Tartusse ning milline oleks Sinu jaoks eelistatud praktika toimumise aeg ja pikkus. 

Tagasiside konkursi tulemuste kohta saadame hiljemalt 10.05.2021.

Kunagise praktikandi kogemus: Miks valida praktikakohaks WALLESS?

Läbi aegade on tudengid hinnanud WALLESSi atraktiivse praktikakohana ning mitmed praktikandid on pärast praktika lõppu meie juurde ka tööle jäänud. 

Kunagine WALLESSi praktikant, praegune advokaat Pilleriin Peedosk on märkinud edukaks praktika läbimiseks üles järgnevad soovitused:

Julge end proovile panna tundmatutes valdkondades

Ülikoolis ei saa advokaadibüroo kõigist töövaldkondadest peensusteni aimu, seega on praktika hea võimalus proovida uusi valdkondi, mille puhul ehk esialgu ettegi ei kujuta, mida see täpselt endast kujutab. 

Ka nii on WALLESSisse praktikale tuldud, et praktikant tunnistab, et ta veel täpselt ei tea, mis teda enim köidab – kõik tundub väga huvitav. WALLESS on just selline büroo, mis pakub paindlikkust ja võimalust end mitmes erinevas valdkonnas proovile panna.

Uudishimu ja initsiatiiv tulevad kasuks 

Ole julge ja hakkaja suhtleja. Kui midagi jääb segaseks, palu endale asja lähemalt selgitada ja ürita aru saada. Tahe end keerulistest asjadest läbi närida on see, mis praktikanti edasi viib ja WALLESSis Sinu juhendajatele silma jääb. 

Üks kuldreegel, eriti alguses, on kindlasti, et rumalaid küsimusi ei ole olemas. Lisaks tasub kindlasti suhelda vanemate kolleegidega ja uurida, miks nemad sellise töö on valinud. Tihti koosnevad sellised jutuajamised mitte ainult kasulikest nippidest, vaid vahvatest ja inspireerivatest lugudest. 

Praktika käigus saad palju uut informatsiooni, püüa seda enda jaoks süstematiseerida, lugeda vabal ajal temaatilisi materjale ja olulisimat meelde jätta. Küsimuste tekkimisel püüa esmalt ise lahendus leida või mõelda, mis sinu arvates oleks kõige parem lahendus. Nii kinnistub saadud info paremini.

Vali koht, kus saad sisulist tööd teha 

WALLESS on koht, kus praktikandil lastakse proovida päris asju ja suhtutakse praktikanti kui võrdsesse kolleegi. 

Kuigi ülikool annab asendamatu teoreetilise põhja, ei ole kuidagi võimalik üle hinnata seda, mida annab ühele tudengile praktiline kogemus. Meie büroos koheldakse igat praktikanti kui tulevast kolleegi – ülesanded on praktilised ja õpetlikud. Samas on kolleegid toetavad ja sõbralikud – keegi ei ootagi, et praktikant kohe esimesel päeval kõike teab ja oskab.

Proovi mitmeid praktikakohti, sh advokaadibürood 

Õigusmaastikul on mitmeid erinevaid ametikohti ning oma tuleviku suhtes nii olulise otsuse langetamine on lihtsam, kui oled veendunud, et valik on õige. Seega isegi juhul, kui oled esimesest kursusest alates unistanud näiteks kohtunikukarjäärist, tasub praktikale tulla ka advokaadibüroosse. Nii saad teada, kas esialgne valik on ka tegelikkuses Sinu jaoks parim võimalik variant või kas Sinu tegelikuks kutsumuseks võiks olla hoopis advokaadikutse.

Ära jää heast võimalusest ilma – kandideeri kohe!

WALLESS Weekly Review

Subscribe and receive the summary of the Lithuanian Supreme Court's rulings every week in your inbox. The information is prepared by the WALLESS Arbitration and Dispute Resolution Team.

Please note that review is in Lithuanian.