WALLESS įžvalgos apie įpėdinystės (paveldėjimo) reglamentavimą Lietuvoje „The Legal 500″ privačių klientų gide.

2022 07 13

Nuosavybė Ispanijoje ar Prancūzijoje, tarptautinė santuoka, šveicariškas gyvybės draudimas vaikų ateičiai, privatūs šeimos fondai ir kitos globalaus pasaulio šeimų gyvenimo situacijos – kokia situacija su įpėdinyste (paveldėjimu) Lietuvoje? Įpėdinystės reglamentavimas Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų šalių, yra pakankamai konservatyvus, dažnai tiesiai neatsako į kylančius specifinius klausimus, susijusius su tarptautiniu paveldėjimu, teisių į užsienyje esantį turtą perėmimu, turto administravimu įpėdinių naudai, neaptariamos užsienio teisėje plačiau žinomos ir naudojamos teisinės struktūros ir sprendimai.

Tiek nacionalinės, tiek ir tarptautinės – net ir Europos Sąjungos – taisyklės vis dar painios ir fragmentuotos. Kiekviena šalis turi savo nuostatas ir tradicijas dėl turto įsigijimo, panaudos, paveldėjimo klausimų, šeimos turto reguliavimo, įpėdinių teisių įgyvendinimo ir jų apribojimų.

„The Legal 500″ išleido privatiems klientams skirtą gidą, lyginantį jiems aktualių klausimų reguliavimą skirtingose valstybėse (angl. Private Client Comparative Guide). Leidinyje WALLESS Lietuvos biuro vadovaujančioji partnerė Dovilė Burgienė, partneris dr. Mindaugas Lukas ir asocijuotasis partneris Artūras Grimaila apžvelgė Lietuvos situaciją, aktualius teisės aktus, taip pat pasidalijo praktinėmis įžvalgomis.

„The Legal 500″ Lietuvos atvejo analizę galite rasti čia: http://ow.ly/FaB350JUAkK

WALLESS Weekly Review

Subscribe and receive the summary of the Lithuanian Supreme Court's rulings every week in your inbox. The information is prepared by the WALLESS Arbitration and Dispute Resolution Team.

Please note that review is in Lithuanian.